Подолання проявів тривожності у юнаків в умовах військового стану - Богатова, Крістіна Олександрівна (Ірпінь, 2025)
У роботі здійснено теоретичний аналіз підходів до вивчення проблеми тривожності у психологічній літературі та особливостей її проявів у юнаків. Емпірично дослідження тривожність у юнаків в умовах військового стану. Розроблено авторську анкету для виявлення факторів, що викликають тривожність у юнаків та як вони справляються з таким станом в умовах військового часу. Також було розроблено психологічний тренінг «Способи подолання тривожності у юнацькому віці», який спрямований на ознайомлення осіб юнацького віку зі способами зниження рівня тривожності.

The paper provides a theoretical analysis of approaches to studying the problem of anxiety in psychological literature and the features of its manifestations in young men. Empirically studying anxiety in young men in conditions of wartime. An author's questionnaire was developed to identify factors that cause anxiety in young men and how they cope with such a state in conditions of wartime. A psychological training "Ways of overcoming anxiety in adolescence" was also developed, which is aimed at familiarizing young people with ways to reduce the level of anxiety.
Keywords: тривожність; тривога; юнацький вік; воєнний стан; військові дії; anxiety; anxiety; young men; teenage age; martial law