Права людини в контексті реалізації реформи в сфері охорони здоров’я - Сердюк, Наталія Аркадіївна; Вангородська, Ганна Ігорівна (ДВНЗ «Ужгородський національний університет», 2022)
У роботі досліджується формування державної доктрини охорони здоров’я в соціальній правовій державі. Проаналізовано критерії модернізації охорони здоров’я, організаційно-правове забезпечення, соціальні інновації та методи підвищення ефективності медичних послуг. Розглянуто роль доступності, соціальної рівності, задоволеності населення та професійного розвитку медичних працівників у контексті інноваційної економіки та соціальної політики.

The paper examines the formation of a healthcare doctrine in a social legal state. It analyzes the criteria for healthcare modernization, legal and organizational support, social innovations, and methods to improve the efficiency of medical services. The study highlights the importance of accessibility, social equality, population satisfaction, and professional development of healthcare workers in the context of an innovative economy and social policy.
Human rights in the context of implementing health reform
Keywords: охорона здоров’я; соціальна держава; соціальні інновації; доступність медичних послуг; управління охороною здоров’я; healthcare; social state; social innovations; accessibility of medical services; healthcare management