Корупційні ризики під час проведення перевірок суб’єктів господарювання - Лисенко, Володимир Васильович (Нац. академія внутрішніх справ, 2018)
Проведення перевірок діяльності суб’єктів господарювання органами фіскальної служби є одним із найбільш ризикованих щодо виникнення «неслужбових» ситуацій та вчинення зловживань співробітниками таких органів. Це, по-перше, пов’язано з тим, що на цьому етапі здійснюється найбільше контактів із платниками податків. Ці контакти пов’язані із перевіркою діяльності суб’єктів господарювання, виявленням правопорушень, донарахуванням податків та фінансових санкцій у зв’язку із виявленими порушеннями податкового законодавства. Зазначене і є головним чинником (умовою) виникнення ризику корупційних діянь. Audits of business entities by the fiscal service are one of the most risky in terms of "non-official" situations and abuse of employees of such bodies. This is primarily due to the fact that at this stage most contacts are made with taxpayers. These contacts are related to the inspection of business entities, detection of offenses, additional taxes and financial sanctions in connection with the identified violations of tax legislation. This is the main factor (condition) for the risk of corruption.
Keywords: ризик, перевірка, корупція, правопорушення, дослідження; risk, inspection, corruption, offenses, research