Трансформація акцизної політики України (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 96794) - Коротун, Володимир Іванович; Брехов, Сергій Сергійович; Брехов, Сергій Сергійович; Новицька, Надія Володимирівна; Бугай, Тетяна Володимирівна; Капелюш, Анна Анатоліївна; Макаренко, Володимир Володимирович; Новицький, Віталій Андрійович; Пислиця, Анна Віталіївна; Теліщук, Мирослава Миколаївна; Хлєбнікова, Інна Ібрагимівна (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
У монографії досліджено особливості формування та реалізації акцизної політики держави, її місця та ролі в системі державного регулювання економіки, наведено критерії оцінки ефективності реалізації фіскального та регулюючого потенціалу акцизного оподаткування.

The monograph examines the features of the formation and implementation of the state's excise policy, its place and role in the system of state regulation of the economy, and provides criteria for assessing the effectiveness of the implementation of the fiscal and regulatory potential of excise taxation.
Keywords: акциз; акцизна політика; державне регулювання; підакцизні товари; excise tax; excise policy; state regulation; excisable goods