Податкова система України - Колесніков, Борис Вікторович; Кравець, Андрій Миколайович; Кузькін, Євген Юрійович; Рибак, Сергій Олександрович; Шевченко, Юрій Іванович; Шнипко, Олександр Сергійович; Хомутиннік, Віталій Юрійович; Гєллєр, Євгеній Борисович; Лук’янов, Владислав Валентинович; Борисов, Валерій Дмитрович; Лекарь, Сергій Іванович; Захарченко, Віталій Юрійович; et al. (Національний університет державної податкової служби України, 2011)
Навчальний посібник є першим в Україні виданням, в основу якого покладено структуру та зміст Податкового кодексу України. Архітектоніка навчального посібника, його прикладні матеріали спрямовані на формування ґрунтовних теоретичних та практичних знань, необхідних для фахового забезпечення впровадження основних положень Податкового кодексу України. У логічній послідовності розкриваються сутність термінів і понять, що використовуються у податковому законодавстві, засади адміністрування податків, зборів (обов’язкових платежів), основні податки, збори і платежі, висвітлено особливості оподаткування платників податків в умовах дії угоди про розподіл продукції, особливості імплементації та застосування положень Податкового кодексу України. У навчальному посібнику наведено перелік питань для самоконтролю та іспиту, тестові завдання, ситуаційні вправи, глосарій тощо.
Keywords: податкова система України; адміністрування податків; податок на прибуток; податок на доходи фізичних осіб; податок на додану вартість; акцизний податок; екологічний податок; рентна плата; плата за землю; місцеві податки і збори; спеціальні податкові режими; Податковий кодекс