Оптимізація змагальної діяльності хортингістів - Колос, Микола Анатолійович; Яременко, В. В.; Шандригось, В. І.; Каленський, А. В. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Змагальна діяльність у спортивних єдиноборствах, зокрема в хортингу, унаслідок своєї специфіки висуває підвищені вимоги до підготовки спортсменів. У статті представлено дані щодо застосування розминочних засобів на змаганнях із хортингу. Визначено зміст, обсяг, тривалість і спрямованість розминки хортингістів перед початком змагань та безпосередньо перед виходом на хорт. Характер, тривалість, темп розминки визна¬чаються індивідуальними особливостями спортсмена, рівнем його спортивної форми, а також часом проведення змагань, їх тривалістю.

Competitive activity in sports martial arts, in particular in the sport of horting, due to its specificity, places increased demands on the training of athletes. The article presents the data on the use of warm-up means in the competitions in the sport of horting. The content, volume, duration and orientation of the warm-up of the greyhounds before the start of the competition and immediately before going to the hound are determined. The nature, duration, and pace of the warm-up are determined by the individual characteristics of the athlete, the level of his/her fitness, as well as the time of the competition and its duration.
Keywords: змагання; розминка; засоби; хортинг; competition; warm-up; means; horting