Фінансова безпека держави та шляхи її зміцнення в Україні - Родзін, Діана Олегівна; Rodzin, Diana Olehivna (Ірпінь, 2024)
Вивчено основи фінансової безпеки та опис її структурних елементів. Проаналізовано принципи та характеристики процесу створення механізму підтримки фінансової безпеки на державному рівні. Проведено аналітичний огляд методологічних підходів до оцінки фінансової безпеки, а також вивчення її показників. Оцінено поточний стан фінансової безпеки, з акцентом на її індивідуальні компоненти. Досліджено ризики та загрози, які можуть погіршувати стан фінансової безпеки. Розроблено основні напрямки посилення фінансової безпеки в Україні.

The basics of financial security and a description of its structural elements are studied. The principles and characteristics of the process of creating a mechanism for supporting financial security at the state level are analyzed. An analytical review of methodological approaches to the assessment of financial security, as well as the study of its indicators, was conducted. The current state of financial security is assessed, with an emphasis on its individual components. The risks and threats that can worsen the state of financial security have been studied. The main areas of strengthening financial security in Ukraine have been developed.
Financial security of the state and ways to strengthen it in Ukraine
Keywords: банківська безпека; безпека небанківського фінансового сектору; боргова безпека; бюджетна безпека; валютна безпека; грошово кредитна безпека; державний борг; економічна безпека; економічна стабільність; національна безпека; стійкість фінансової системи; фінансова безпека; фінансова система; фінансовий ризик; фінансові загрози; banking security; security of the non-banking financial sector; debt security; budget security; currency security; monetary security; public debt; economic security; economic stability; national security; stability of the financial system; financial security; financial system; financial risk; financial threats