Проєктно орієнтована підготовка здобувачів готельно-ресторанного бізнесу: проблеми та перспективи - Мартинович, Наталія Олександрівна (Baltija Publishing, 2024)
Проєктно-орієнтована підготовка вважається сучасним підходом до освітнього процесу, спрямованим на формування практичних компетентностей здобувачів у сфері готельно-ресторанного бізнесу (ГРБ). Вона передбачає виконання студентами реальних проєктів, які імітують умови професійної діяльності, а також залучення їх до вирішення актуальних проблем готельно-ресторанної індустрії. Цей підхід поєднує теоретичне навчання з активною практикою, сприяє розвитку критичного мислення, креативності та навичок командної роботи. З огляду на що мета статі полягає у визначенні проблем та окреслені перспектив проєктно орієнтованої підготовки здобувачів готельно-ресторанного бізнесу.

Project-based training is considered a modern approach to the educational process aimed at forming practical competencies of applicants in the field of hotel and restaurant business (HRB). It involves the implementation of real projects by students that simulate the conditions of professional activity, as well as their involvement in solving current problems of the hotel and restaurant industry. This approach combines theoretical training with active practice, promotes the development of critical thinking, creativity and teamwork skills. In view of this, the purpose of the section is to identify problems and outline the prospects for project-oriented training of applicants in the hotel and restaurant business.
Keywords: стійкий розвиток; управління проєктами; проєкт; проєктна діяльність; готельно-ресторанний бізнес; sustainable development; project management; project; project activity; hotel and restaurant business