Сучасні механізми державної протидії кризовим явищам в системі публічного управління та адміністрування (на різних рівнях управління) - Гатченко, Марк Геннадійович (Ірпінь, 2026)
Робота полягає в теоретико-методологічному обґрунтуванні та розробленні практичних рекомендацій щодо удосконалення сучасних механізмів державної протидії кризовим явищам у системі публічного управління та адміністрування на різних рівнях управління. Аналіз наукових підходів до визначення сутності кризових явищ та антикризового управління у публічному секторі; типологізація криз у діяльності органів публічної влади та оцінка їх впливу на управлінські процеси; дослідження нормативно-правових та інституційних засад державної протидії кризовим явищам в Україні; аналіз практики реалізації механізмів державної протидії кризам на загальнодержавному, регіональному та місцевому рівнях управління; обґрунтування напрямів удосконалення організаційно-управлінських, ризик-орієнтованих і цифрових механізмів антикризового управління

The study consists in the theoretical and methodological substantiation and the development of practical recommendations for improving modern mechanisms of state response to crisis phenomena in the system of public governance and administration at different levels of governance. The research analyzes scientific approaches to defining the essence of crisis phenomena and crisis management in the public sector; typologizes crises in the activities of public authorities and assesses their impact on managerial processes; examines the regulatory and institutional foundations of state response to crisis phenomena in Ukraine; analyzes the practice of implementing state crisis-response mechanisms at the national, regional, and local levels of governance; and substantiates directions for improving organizational and managerial, risk-oriented, and digital mechanisms of crisis management
Keywords: публічне управління та адміністрування; державна протидія кризовим явищам; антикризове управління; кризові явища; ризик-орієнтоване управління; стратегічне та сценарне планування; цифровізація публічного управління; міжвідомча та міжрівнева координація.; public governance and administration; state response to crisis phenomena; crisis management; crisis phenomena; risk-oriented management; strategic and scenario planning; digitalization of public governance; interagency and interlevel coordination