Психологічні особливості успішної професійної самореалізації фахівців галузі репутаційного менеджменту - Коханець, Анна Сергіївна; Kokhanets, Anna Serhiivna (Ірпінь, 2024)
У даному дослідженні було проаналізовано психологічні умови професійної самореалізації у сфері репутаційного бізнесу, акцентуючи на системному та динамічному характері цього процесу. Розглянуто основні методологічні підходи до вивчення цієї тематики та особливості діяльності працівників у цій сфері, включаючи емоційні напруження та творчі виклики. Виявлено, що найбільш розвиненою є соціально-психологічна складова професійної самореалізації, тоді як організаційно-професійна має найнижчий рівень. Встановлено статево-вікові особливості у цій галузі. Розроблено та апробовано психологічну програму для розвитку професійної самореалізації, що охоплює чотири модулі та спрямована на розвиток мотиваційної установки, самосвідомості, креативних та комунікативних навичок, а також емоційної стійкості.

In this study, the psychological conditions for professional self-actualization in the field of reputation management were analyzed, with an emphasis on the systematic and dynamic nature of this process. The main methodological approaches to studying this topic and the specific characteristics of the employees' activities in this field, including emotional stress and creative challenges, were considered. It was found that the most developed component of professional self-actualization is the socio-psychological aspect, while the organizational-professional component has the lowest level of development. Gender and age-related characteristics in this field were identified. A psychological program aimed at developing professional self-actualization was developed and tested, covering four modules and focusing on the development of motivational orientation, self-awareness, creative and communicative skills, as well as emotional resilience.
Psychological features of successful professional self-realization of specialists in the field of reputation management
Keywords: репутаційний менеджмент; професійна самореалізація; самосвідомість; емоційна стійкість; психологічні умови; reputation management; professional self-actualization; self-awareness; emotional resilience; psychological conditions