Правові основи фінансово-господарської діяльності підприємств з державною часткою власності в Україні - Бессарабова, Вікторія Миколаївна (Ірпінь, 2023)
Дисертація є одним із перших в Україні комплексних досліджень правових основ фінансово-господарської діяльності підприємств з державною часткою власності в Україні. Сфера управлінської діяльності підприємств з державною часткою власності в Україні є сферою взаємодії (солідаризації) публічних та приватних інтересів, з обов'язковим окресленням "компетенції" відповідних органів корпоративного управління.

The dissertation is one of the first comprehensive studies of the legal foundations of the financial and economic activity of enterprises with a state-owned share in Ukraine in Ukraine. The sphere of management activity of enterprises with a state share of ownership in Ukraine is the sphere of interaction (solidarity) of public and private interests, with a mandatory delineation of the "competence" of the relevant corporate governance bodies.
Keywords: державне підприємство; податкові агенти; податкові правовідносини; інноваційний потенціал; спеціальні економічні зони; акції; арбітражний керуючий; фінансово-господарська діяльність; інвестори; корпоративні права; публічно-правове управління; корпоративне управління; керівні принципи ОЕСР; державна власність; корпоративна відповідальність; менеджмент; state enterprise; tax agents; tax legal relations; innovation potential; special economic zones; shares; arbitration manager; financial and economic activity; investors; corporate rights; public law management; corporate management; OECD guidelines; state ownership; corporate responsibility; management