Маркетплейси та їх роль на фінансових ринках - Лисенко, Микола Петрович (Ірпінь, 2026)
Робота присвячена дослідженню ролі маркетплейсів на сучасних фінансових ринках та аналізу факторів їхньої конкурентоспроможності в умовах цифровізації. Досліджуються процеси інтеграції фінансових послуг у традиційні платформи, оцінюється ефективність краудфандингових моделей та вплив новітніх технологій (як-от Embedded Finance, BaaS та ШІ) на оптимізацію транзакційних витрат для бізнесу.

The work is dedicated to studying the role of marketplaces in modern financial markets and analyzing the factors of their competitiveness in the context of digitalization. It explores the integration of financial services into traditional platforms, assesses the efficiency of crowdfunding models, and analyzes the impact of emerging technologies (such as Embedded Finance, BaaS, and AI) on optimizing transaction costs for businesses.
Keywords: маркетплейси; Embedded Finance; AI-аналітика; штучний інтелект; фінансові технології; краудфандин; блокчейн; marketplaces; Embedded Finance; AI analytics; artificial intelligence; financial technologies; crowdfunding; blockchain