Вплив демократії на обсяг гарантованих державою соціальних послуг населенню та рівень їх фінансового забезпечення в умовах посткризового розвитку економіки (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 88637) - Коляда, Тетяна Анатоліївна; Музиченко, Ганна В’ячеславівна (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
У статті розглядається сучасний стан, соціальної політики в Україні в контексті демократичних перетворень, оцінюється фінансове забезпечення гарантованих державою соціальних послуг населенню на рівні зведеного бюджету України за 2007-2010 р.р., а також окреслюються нові пріоритети соціальної політики держави, викликані змінами в соціальній структурі суспільства та світовому зрушені на ринку факторів виробництва (капіталу та процесі) в умовах посткризового розвитку економіки.

The article examines the current state of social policy in Ukraine in the context of democratic transformations, assesses the financial provision of state-guaranteed social services to the population at the level of the consolidated budget of Ukraine for 2007-2010, and also outlines new priorities of the state's social policy caused by changes in the social structure of society and global shifts in the market of production factors (capital and process) in the conditions of post-crisis economic development.
Keywords: демократія; соціальна держава; соціальні послуги; фінансове забезпечення; democracy; welfare state; social services; financial security