Комунікативна компетентність майбутнього фахівця як інтегральне особистісне утворення (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 106139) - Калита, Олена Петрівна (Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності», 2021)
У статті досліджується зміст поняття «комунікативна компетентність майбутнього фахівця», яка розглядається як система внутрішніх ресурсів, необхідних для побудови ефективної комунікації в ситуаціях ділової співтворчості. Розкрито складники комунікативної компетентності майбутнього юриста (ціннісне ставлення до професійної комунікації, сукупність узагальнених комунікативних умінь, емоційний інтелект). Обґрунтовано, що комунікативна компетентність має складну інтегративну природу й розглядається як система внутрішніх ресурсів, необхідних для побудови ефективної комунікації в ситуації ділової співтворчості.

The article explores the content of the concept of "communicative competence of a future specialist", which is considered as a system of internal resources necessary for building effective communication in situations of business co-creation. The components of the communicative competence of a future lawyer are revealed (value attitude to professional communication, a set of generalized communicative skills, emotional intelligence). It is substantiated that communicative competence has a complex integrative nature and is considered as a system of internal resources necessary for building effective communication in a situation of business co-creation.
Keywords: компетентність; комунікація; комунікативна компетентність; комунікативні вміння; ціннісне ставлення; емоційний інтелект; competence; communication; communicative competence; communicative skills; value attitude; emotional intelligence