Система управління даними для малого бізнесу - Курочка, Артур Олексійович (Ірпінь, 2025)
Досліджено процес створення веб-орієнтованої системи управління даними для малого бізнесу на прикладі кав’ярні. Основну увагу приділено розробці трирівневої архітектури за шаблоном MVC, яка включає реляційну базу даних MySQL, frontend-компоненти на HTML і CSS (Flexbox) та backend-логіку на PHP із захистом від SQL-ін’єкцій. Особливу увагу звернено на проектування бази даних через phpMyAdmin, створення адаптивного інтерфейсу для різних пристроїв і тестування системи для оцінки її ефективності. Система автоматизує управління клієнтами, продуктами та замовленнями, забезпечуючи фільтрацію даних і базовий аналіз. Проведено оцінку практичної цінності системи для оптимізації бізнес-процесів кав’ярні та надано рекомендації щодо її впровадження й подальшого розвитку.

The process of developing a web-based data management system for small businesses, exemplified by a café, is examined. The primary focus is on designing a three-tier MVC architecture, incorporating a MySQL relational database, HTML and CSS (Flexbox) frontend components, and PHP backend logic with SQL injection protection. Special attention is given to database design via phpMyAdmin, creating an adaptive interface for various devices, and system testing to evaluate its performance. The system automates client, product, and order management, providing data filtering and basic analytics. The practical value of the system for optimizing café business processes is assessed, and recommendations for its implementation and future development are provided.
Keywords: система управління даними; малий бізнес; кав’ярня; веб-система; HTML; CSS; PHP; MySQL; MVC; phpMyAdmin; адаптивний інтерфейс.; data management system; small business; café; web system; HTML; CSS; PHP; MySQL; MVC; phpMyAdmin; adaptive interface