Корпоративна соціальна відповідальність як складова ефективного управління підприємством - Міщанін, Олександр Михайлович (Ірпінь, 2025)
Кваліфікаційна робота складається із вступу, трьох розділів, безпосередньо присвячених темі дослідження, висновків, списку використаних літературних джерел. Перший розділ дипломної роботи присвячений дослідженню економічного змісту та характеристиці поняття «корпоративна соціальна відповідальність»; визначено методичні підходи до оцінювання впливу корпоративної соціальної відповідальності на конкурентоспроможність підприємства. У другому розділі дипломної роботи проаналізовано практики КСВ та експерт-оцінку розвитку корпоративної соціальної відповідальності ТОВ "Сігнет-Центр", що дало можливість автору у третьому розділі дипломної роботи запропонувати шляхи покращення конкурентоспроможності підприємства шляхом підвищення якості корпоративної соціальної відповідальності.

The qualification work consists of an introduction, three sections directly devoted to the topic of the research, conclusions, and a list of used literature sources. The first section of the thesis is devoted to the study of the economic content and characteristics of the concept of "corporate social responsibility"; methodological approaches to assessing the impact of corporate social responsibility on the competitiveness of an enterprise are determined. The second section of the thesis analyzes CSR practices and an expert assessment of the development of corporate social responsibility of LLC "Signet-Center", which allowed the author in the third section of the thesis to suggest ways to improve the competitiveness of the enterprise by improving the quality of corporate social responsibility.
Keywords: корпоративна соціальна відповідальність; управління; підприємство; ефективність; corporate social responsibility; management; enterprise; efficiency