Економіка водокористування: стан, проблеми, перспективи (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 82817) - Сагайдак, Ірина Степанівна; Авраменко, Наталія Леонідівна; Чорна, Тетяна Миколаївна (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
У монографії визначено основні механізми регулювання раціонального водокористування на основі аналізу зарубіжного та вітчизняного досвіду. Визначено роль екологічного оподаткування як основного чинника стимулювання до охорони і раціонального використання водних ресурсів. Авторами доведено недосконалість механізмів екологічного оподаткування в розрізі формування екологічної безпеки. Визначено основні заходи щодо удосконалення вітчизняної системи екологічного оподаткування в Україні.

The monograph identifies the main mechanisms for the regulation of rational water use based on the analysis of foreign and domestic experience. The role of environmental taxation as the main factor of incentives for the protection and rational use of water resources is defined. The authors proved the imperfection of the mechanisms of environmental taxation in the context of the formation of environmental safety. Defined the main measures to improve the domestic system of environmental taxation in Ukraine.
Keywords: водні ресурси; водоспоживання; скид забруднюючих речовин; раціональне водокористування; екологічне оподаткування; екологічна безпека; water resources; water consumption; discharge of pollutants; rational water use; environmental taxation; environmental safety