Agricultural enterprise Management Report - Hryshchuk, Hanna Valeriivna (Національний університет біоресурсів і природокористування України, 2020)
The article is devoted to the organizational and basic procedures of the Management Report’s structural synthesis and informational content. This reporting form introduction is due to the implementation of the Directive 2013/34/EU provisions “On annual financial statements, consolidated financial statements” in the legislation of Ukraine. Accordingly, the requirement has been established for large enterprises, including public interest entities, to prepare a Management Report concerning the financial and non-financial information disclosing. Management Report is an information support source and a comprehensive assessment of the state and potential, financial, economic, social, labor and environmental enterprise activities, identified risks and uncertainties, etc. The information obtained allows both internal and external users to assess the consequences of the enterprise activities impact on the environment, society and the economy, in particular, the certain segment development potential. Domestic and international regulatory support on the Management Report preparation has been analyzed as part of the study. The Management Report content has been proposed in accordance with the requirements of different management levels particularly concerning disclosing relevant information on agricultural enterprise activities in economic, social and environmental areas. The implementation of these recommendations will provide information on the results and specifics of agricultural enterprise activities; the headcount analysis and the social policy state in general at enterprises; impact on the environment and mechanisms to minimize it. It also has determined that disclosing these key performance indicators contributes to the increase in information transparency, accountability and comparability, as well as agricultural enterprise investment attractiveness and sustainable development.

Стаття присвячена організаційним і методичним засадам формування структури та інформаційного наповнення змісту Звіту про управління. Запровадження цієї форми звітності обумовлене імплементацією положень Директиви 2013/34/ЄС «Про щорічну фінансову звітність, консолідовану фінансову звітність» у законодавство України. Відповідно до цього встановлено вимогу до великих підприємств, у тому числі суб’єктів суспільного інтересу, формувати Звіт про управління у частині розкриття фінансової та нефінансової інформації. Звіт про управління є джерелом інформаційного забезпечення та комплексної оцінки стосовно стану та розвитку підприємств, фінансової, економічної, соціально-трудової та екологічної діяльності, виявлених ризиків і невизначеностей тощо. Отримана інформація надає можливість внутрішнім і зовнішнім користувачам оцінити наслідки впливу діяльності підприємств на довкілля, суспільство та економіку, зокрема, на розвиток певної галузі. У ході проведеного дослідження проаналізовано вітчизняне та міжнародне нормативно-правове забезпечення щодо формування Звіту про управління. Запропоновано інформаційне наповнення змісту Звіту про управління відповідно до вимог різних рівнів управління у частині розкриття суттєвої інформації щодо економічної, соціальної й екологічної сфер діяльності сільськогосподарських підприємств. Впровадження зазначених рекомендацій надасть можливість отримати інформацію щодо результатів і специфіки діяльності сільськогосподарських підприємств; ефективності використання трудового потенціалу та стану соціальної політики в цілому на підприємствах; впливу на навколишнє середовище та механізмів його мінімізації. Визначено, що розкриття наведених ключових показників діяльності сприяє підвищенню прозорості, підзвітності та порівнянності інформації, а також інвестиційній привабливості та сталому розвитку сільськогосподарських підприємств.
Звіт про управління на сільськогосподарських підприємствах
Keywords: Management Report; non-financial reporting; economic; social and environmental indicators; risks; public interest entities; ultural enterprises; Звіт про управління; нефінансова звітність; економічні; соціальні та екологічні показники; ризики; суб’єкти суспільного інтересу; сільськогосподарські підприємства