Прямі податки та їх вплив на економіко-господарську діяльність підприємств - Лепеха, Дмитро Геннадійович (My University, 2025)
У роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти впливу системи прямого оподаткування на економіко-господарську діяльність підприємств в Україні, в тому числі з огляду на розподіл податкового навантаження, а також розробку рекомендацій щодо перспектив її реформування в умовах сучасного розвитку. За результатами дослідження систематизовано теоретичні та практичні аспекти механізму впливу прямих податків на економічну ефективність та фінансову стійкість підприємств, а також розроблено рекомендації щодо оптимізації податкового навантаження задля стимулювання економічної активності та забезпечення сталого розвитку підприємств.

The paper examines the theoretical and practical aspects of the impact of the direct taxation system on the economic and business activities of enterprises in Ukraine, including the distribution of the tax burden, as well as the development of recommendations on the prospects for its reform in the context of modern development. The results of the study systematize the theoretical and practical aspects of the mechanism of influence of direct taxes on the economic efficiency and financial stability of enterprises, and develop recommendations for optimizing the tax burden to stimulate economic activity and ensure sustainable development of enterprises.
Keywords: прямі податки; економіко-господарська діяльність; підприємство; ефективність діяльності підприємства; direct taxes; economic and business activities; enterprise; enterprise performance efficiency