Групи, у яких система наближено нормальних підгруп має вимірність Крулля (частина 1) - Семко, Микола Миколайович; Пискун, Микола Михайлович; Скасків, Лілія Василівна (Ін-т математики НАН України, 2007)
Вивчаються групи, у яких система Lnon-nn(G) всiх пiдгруп, що не є наближено нормальними, має вимiрнiсть Крулля. Підгрупа H групи G називається наближено нормальною в G, якщо H має скінченний індекс у своєму нормальному замкненні HG.

We study the groups, in which the family Lnon-nn(G) of all not nearly normal subgroups has the Krull dimension. A subgroup H of a group G is called nearly normal in G if H has a finite index in its normal closure HG.
Keywords: Вимірність Крулля; скінченний 0-ранг; скінченний секційний ранг; скінченний спеціальний ранг; скінченний мінімаксний ранг; наближено нормальна підгрупа; локально розв’язна група; нескінченна група; Krull dimension; finite 0-rank; finite section rank; finite special rank; finite minimax rank; nearly normal subgroups; locally soluble groups; infinite groups