Реформування інституту публічної служби (господарсько-правовий підхід) (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 84098) - Никитченко, Наталія Валеріївна (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
У статті запропоновано шляхи удосконалення правового регулювання інституту публічної служби з урахуванням господарсько-правового підходу. Зокрема, сформульовано пропозиції, що дозволять переорієнтувати функціональну діяльність органів державної влади з фіскальної у сервісну, тобто у таку, де орган державної влади є надавачем послуг, а суб’єкти господарювання – клієнтами, що ці послуги отримують.

The ways of improvement of legal regulation of public services based on economic-legal approach are suggested in the article. The particular proposals will allow reorienting the functional activity of the state bodies on fiscal service, that is, the kind where the state authority is the provider of services and business entities are the clients who receive these services.
Keywords: правове регулювання; публічна служба; суб’єкти господарювання; legal regulation; public service; business entities