Розробка та прийняття управлінських рішень органами публічної влади - Кліщ, Сергій Леонідович (Ірпінь, 2025)
У роботі розкрито поняття управлінського рішення в системі державного управління та його функції; охарактеризовано процес прийняття управлінського рішення та його етапи; систематизовано вимоги до прийняття управлінського рішення; визначено порядок прийняття управлінських рішень; проаналізовано важливі аспекти прийняття управлінських рішень в умовах невизначеності та перспективи удосконалення; розкрито тенденції використання штучного інтелекту при прийнятті управлінських рішень. Сформульовано висновки і рекомендації щодо вдосконалення порядку розробки та прийняття управлінських рішень органами публічної влади.

The article describes the concept of managerial decision-making in the public administration system and its functions; characterizes the process of managerial decision-making and its stages; systematizes the requirements for managerial decision-making; defines the procedure for managerial decision-making; analyzes important aspects of managerial decision-making under conditions of uncertainty and prospects for improvement; reveals the trends in the use of artificial intelligence in managerial decision-making. Conclusions and recommendations for improving the procedure for developing and making managerial decisions by public authorities are formulated.
Keywords: правотворчість; нормотворча діяльність; органи публічного управління; правотворча помилка; lawmaking; rulemaking; public administration bodies; lawmaking error