Вплив іміджу готельно-ресторанного підприємства на його конкурентоспроможність - Белявська, Яна Леонідівна (Ірпінь, 2025)
У роботі здійснено теоретичне узагальнення та практичний аналіз ролі іміджу у забезпеченні конкурентоспроможності підприємства готельно-ресторанного господарства на прикладі кафе «Суши Ракета». Визначено сутність поняття іміджу та його значення для формування конкурентних переваг. Проаналізовано основні чинники, що впливають на створення позитивного іміджу закладу. Проведено комплексне дослідження іміджу кафе з урахуванням його цілісності, привабливості та відповідності очікуванням споживачів, а також виконано SWOT-аналіз діяльності підприємства. На основі отриманих результатів запропоновано напрями вдосконалення іміджевої політики з метою посилення ринкових позицій закладу.

The paper provides a theoretical generalization and practical analysis of the role of image in ensuring the competitiveness of a hotel and restaurant enterprise using the example of the Sushi Raketa cafe. The essence of the concept of image and its importance for the formation of competitive advantages are determined. The main factors influencing the creation of a positive image of the institution are analyzed. A comprehensive study of the cafe's image was conducted, taking into account its integrity, attractiveness and compliance with consumer expectations, and a SWOT analysis of the enterprise's activities was also performed. Based on the results obtained, directions for improving the image policy were proposed in order to strengthen the market position of the institution.
Keywords: імідж; готельно-ресторанний бізнес; image; hotel and restaurant business; competitiveness