Стратегії транснаціональних корпорацій на ринку України - Василюк, Єлізавета Максимівна (Ірпінь, 2026)
У випускній кваліфікаційній роботі обґрунтовано стратегічні напрями діяльності та механізми адаптації транснаціональних корпорацій (ТНК) до умов українського ринку. Розкрито сутність ТНК, класифікацію їхніх стратегій, аналіз галузевої присутності в Україні та розробку рекомендацій щодо їх вдосконалення.

The final qualification work substantiates the strategic directions of activity and mechanisms for adapting transnational corporations (TNCs) to the conditions of the Ukrainian market. The essence of TNCs, the classification of their strategies, the analysis of the industry presence in Ukraine and the development of recommendations for their improvement are revealed.
Keywords: транснаціональна корпорація; глобальна стратегія; адаптація; прямі іноземні інвестиції; ринок України; конкурентоспроможність; FMCG-сектор; international trade; economic relations; globalization; world economy; foreign economic activity; export; import