Leadership Qualities of a Modern Civil Servant - Shevchenko, Andrii Oleksandrovych; Khmyzova, Olha Vasylivna (Харківський політехнічний інститут, 2023)
В Україні лідерство є однією з головних вимог до державного службовця, зважаючи на те, що сучасний стан державної служби зазнає значних змін не лише в аспекті протистояння агресії з боку сусідньої країни, а й у контексті розбудови державних інституцій з метою вступу до Європейського Союзу. Протягом останніх років уряд України по-різному висловлював свої очікування від керівництва державної служби у розробці та впровадженні пріоритетних реформ. Перед урядом України стоять складні багатовимірні виклики, вирішення яких залежить від якості лідерства та управління в інститутах державної служби. Стратегії реформування державного управління передбачають професійний розвиток та набуття лідерських навичок і якостей у навчальних програмах, формування сучасної системи управління персоналом з відповідними інструментами відбору, мотивації та розвитку державних службовців, які володіють необхідними навичками та знаннями. In Ukraine, leadership is one of the top requirements for a civil servant, given that the current state of the civil service is undergoing significant changes, not only in the aspect of fending off the aggression of the neighboring country but also in the state institution development in order to join the European Union. In recent years the government of Ukraine has articulated its expectations of public service leadership in developing and implementing priority reforms in different ways. The government of Ukraine faces complex multi-dimensional challenges, which depend on the quality of leadership and management in civil service institutions. State administration reform strategies include professional development and the acquisition of leadership skills and qualities in training programs, the formation of a modern personnel management system with appropriate tools for the selection, motivation and development of civil servants who have the necessary skills and knowledge.
Keywords: державні службовці, система державної служби, лідерські якості державних службовців, реформування державного управління; civil servants, public service system, leadership qualities of civil servants, reforming public administration