Банківська система України: сучасний стан та перспективи розвитку - Сторожук, Тетяна Миколаївна; Соболевська, Катерина Олександрівна; Сторожук, Тетяна (УДФС України, 2020)
Розглянуто банківську систему як одну з найважливіших умов для забезпечення сталого економічного розвитку. Описано дворівневість банківської системи. Розкрито зміни банківської системи та їх причини. Означено головні проблеми банків та сучасні тенденції в банківському секторі. Визначено шляхи стабілізації та повноцінного функціонування банківської системи.

The banking system is considered as one of the most important conditions for sustainable economic development. The two-level banking system is described. Changes in the banking system and their causes are revealed. The main problems of banks and current trends in the banking sector are identified. The ways of stabilization and full functioning of the banking system are determined.
Keywords: банківська система; банки; дворівневість банківської системи; комерційні банки; банківський сектор; banking system; banks; two-tier banking system; commercial banks; banking sector