Податкове консультування з обліку та оптимізації витрат підприємства - Ямнюк, Владислав Олегович (Ірпінь, 2025)
Дослідження розкриває значення подальшого розвитку основних підходів та методів податкового консультування з обліку та оптимізації витрат підприємства та розробку рекомендацій щодо ефективного застосування цих методів для зменшення податкових витрат і підвищення фінансової ефективності підприємства. За результатами дослідження сформульовані пропозиції з удосконалення напрямків оптимізації витрат підприємства.

The study reveals the importance of further development of basic approaches and methods of tax consulting for accounting and optimization of enterprise costs and development of recommendations for the effective application of these methods to reduce tax costs and increase the financial efficiency of the enterprise. Based on the results of the study, proposals were formulated to improve the areas of optimization of enterprise costs.
Keywords: податкове консультування; консультант з податків і зборів; витрати підприємства; організація витрат; мінімізація ризиків; податкові зобов’язання; tax consulting; tax and fee consultant; company expenses; organization of expenses; risk minimization; tax liabilities