Особливості застосування інтернет-маркетингу на ринку ІТ-технологій - Петренко, Людмила Миколаївна; Ніжегородцев, Владислав Олександрович; Дубініна, А. В. (Державний податковий університет, 2023)
Статтю присвячено обґрунтуванню потреби та розкриттю особливостей застосування технологій інтернет-маркетингу на ринку ІТ-технологій. Загалом останнім часом особливо значного поширення набуває застосування інформаційних інтернет-технологій у маркетингу як методології і практично-орієнтованого інструментарію ведення бізнесу, досліджень, впливу на цільову аудиторію. Вплив економічної глобалізації на формування і подальший розвиток інформаційних технологій та їх представлення на спеціалізованих ринках свідчить про процеси розширення масштабів ІТ-продукції. У роботі зазначено, що сучасний інтернет-маркетинг потрібно розглядати як новий вид маркетингу, який передбачає застосування традиційних та інноваційних інструментів і технологій у мережі «Інтернет» для визначення і задоволення потреб та запитів споживачів з метою отримання продавцем прибутку чи інших вигод. Ринок інформаційних технологій є одним з тих, що найбільш динамічно розвивається у світовій економіці.

The article is devoted to justifying the need and revealing the features of the use of Internet marketing technologies in the IT technology market. In general, the use of information Internet technologies in marketing as a methodology and practically-oriented toolkit of conducting business, research, influence on the target audience is becoming particularly widespread recently. The influence of economic globalization on the formation and further development of information technologies and their presentation on specialized markets indicates the processes of expanding the scale of IT products. The work states that modern Internet marketing should be considered as a new type of marketing, which involves the use of traditional and innovative tools and technologies on the Internet to determine and satisfy the needs and requests of consumers in order to obtain profit or other benefits for the seller. The information technology market is one of the most dynamically developing in the world economy.
Keywords: інтернет-маркетинг; інформаційні технології; ІТ-ринок; ІТ-продукт; internet marketing; information technology; IT market; IT product