Проблематика розвитку ринку добровільного медичного страхування: податкова складова - Смірнова, Олександра Миколаївна; Олександра Смірнова (ДВНЗ "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди", 2012)
Стаття присвячена дослідженню стану розвитку ринку послуг з добровільного медичного страхування на підставі аналізу рентабельності галузі з точки зору страхових компаній та особливостей оподаткування страхових внесків та виплат для фізичних і юридичних осіб.

Article is devoted to the research the state of development of segment of the voluntarily medical insurance on the basis of analysis of profitability of industry from the point of view of insurance companies and features of taxation of insurance payments for physical and legal persons.
Keywords: добровільне медичне страхування; страховик; страхувальник; медична установа; рейтинг Insurance TOP 2010; податок на прибуток підприємств; ПДВ; податок на доходи фізичних осіб; єдиний соціальний внесок; voluntarily medical insurance; insurer; medical establishment; rating of Insurance TOP 2010; income tax enterprises; VATS; income tax for physical persons; single social payment