Діяльність українського правничого товариства у Празі (1920-1930-ті р.р.) - Лісова, Катерина Сергіївна (Харківський національний університет внутрішніх справ МВС України, 2021)
У статті метою дослідження є діяльність Українського правничого товариства у 1920-1930-ті рр. в ЧСР та його вплив на розвиток української політико-правової думки. Українська правнича школа міжвоєнного періоду в Празі була представлена найпотужнішою частиною вітчизняної науково-політичної еліти. Завданням Українського правничого товариства було об’єднувати українські правничі сили та досліджувати питання українського права, дбати про інтереси українських правників у Чехословаччині. Його діяльність зосереджувалась передусім навколо Українського вільного університету. Метою товариства було продовження діяльності Українського правничого товариства, яке припинило свою діяльність у Києві.

The purpose of the article is the activity of the Ukrainian Legal Society in the 1920s-1930s in the Czechoslovak Republic and its influence on the development of Ukrainian political and legal thought. The Ukrainian legal school of the interwar period in Prague was represented by the most powerful part of the national scientific and political elite. Ukrainskyi's task of the legal society was to unite Ukrainian legal forces and research issues of Ukrainian law, take care of interests of Ukrainian lawyers in Czechoslovakia. His activities were primarily centered around the Ukrainian Free University. The purpose of the association was to continue the activity of the Ukrainian Law Society, which had ceased its activity in Kiev.
Keywords: Українське правниче товариство; Український вільний університет; ЧСР; Прага; міжвоєнний період; еміграція; право; правник; Ukrainian Law Society; Ukrainian Free University; Czechoslovakia; Prague; interwar period; emigration; law; lawyer