Мікроекономіка - Лісовий, Андрій Васильович (Видавництво Дія, 2009)
У даній книзі читач відкриє для себе основні закономірності функціонування мікроекономіки, дізнається про кардиналістську та ординалістську теорії поведінки споживача на ринку товарів, модель досягнення рівноваги споживачем, механізм формування попиту та пропозиції, він також ознайомиться з мікроекономічною моделлю підприємства, розгляне механізм формування рівноваги виробника. У цьому навчальному посібнику розкрито також поведінку виробника на ринках чистої конкуренції, чистої монополії, олігополії та монополістичної конкуренції, висвітлено механізм формування цін на працю, капітал, землю та інші ресурси на відповідних ринках. Даний навчальний посібник відповідає нормативній програмі курсу “Мікроекономіка”. Він складається з чотирьох основних частин: курсу лекцій, плану семінарських занять, завдань для самостійної роботи студентів та тестів для індивідуальної роботи під керівництвом викладача. Книга проілюстрована 75 рисунками, має 36 таблиць, 91 тест та 47 задач (15 з яких розв'язано).
Keywords: мікроекономіка; ринковий попит; ринкова пропозиція; ринкова рівновага; економічні блага