Вплив пoзaтренувaльних зaсoбів нa пoкaзники фізичнoї підгoтoвки у спoртсменів-бaйдaрoчників - Яшкін, Володимир Вячеславович; Yashkin, Volodymyr Vyacheslavovych (Ірпінь, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглядаються актуальні проблеми відновлення та фізичної підготовки спортсменів-байдарочників. Наголошується на актуальності впливу позатренувальних засобів на показники фізичної підготовленості вказаної категорії спортсменів. Застосування комплексної фітнес-програми на основі силового фітнесу для спортсменів-байдарочників, на наш погляд, дозволить прискорити відновлення їх фізичних здібностей, підвищити якість їх фізичної підготовки, що позитивно впливатиме на їх результати і досягнення під час спортивних змагань.

The qualification paper examines the actual problems of recovery and physical training of kayakers. Emphasis is placed on the relevance of the influence of non-training means on the indicators of physical fitness of the specified category of athletes. In our opinion, the application of a complex fitness program based on strength fitness for kayakers will speed up the recovery of their physical abilities, improve the quality of their physical training, which will positively affect their results and achievements during sports competitions.
The influence of extra-training tools on indicators of physical fitness in athletes-bayers
Keywords: спортсмени-байдарочники; фітнес-програма; показники фізичної підготовки; позатренувальні засоби; відновлення фізичних якостей; bayakers; fitness program; indicators of physical fitness; non-training means; recovery of physical qualities