Економічні санкції як інструмент протекціонізму у системі міжнародних відносин - Марущак, Вероніка Ярославівна (Ірпінь, 2025)
У дипломній роботі охарактеризовано сутність, види та механізми застосування економічних санкцій; досліджено концепцію протекціонізму в міжнародній економіці; проаналізовано світовий досвід застосовано економічні санкції і їх вплив на економіку країн-ініціаторів та країн-мішеней; оцінено наслідки санкційної політики для міжнародної торгівлі та фінансових потоків; визначено роль міжнародних організацій у санкційній політиці; розглянуто альтернативні методи економічного впливу у міжнародних відносинах.

The thesis describes the essence, types and mechanisms of applying economic sanctions; examines the concept of protectionism in the international economy; analyzes the world experience of applying economic sanctions and their impact on the economies of the initiating and target countries; assesses the consequences of sanctions policy for international trade and financial flows; determines the role of international organizations in sanctions policy; considers alternative methods of economic influence in international relations.
Keywords: економічні санкції; протекціонізм; міжнародна торгівля; санкційна політика; економічна безпека; economic sanctions; protectionism; international trade; sanctions policy; economic security