Аудит і аналіз дебіторскої заборгованості за товари (роботи, послуги) виробничого підприємства - Коваль, Микола Ігорович (Ірпінь, 2026)
У кваліфікаційній роботі обґрунтовано теоретичні положення та розроблено напрями вдосконалення обліку, аналізу й контролю дебіторської заборгованості на виробничому підприємстві. Основну увагу зосереджено на дослідженні економічної сутності дебіторської заборгованості, її класифікаційних ознак, а також підходів до визнання та оцінки в системі фінансової звітності

The thesis substantiates theoretical provisions and develops directions for improving the accounting, analysis, and control of accounts receivable at a manufacturing enterprise. The main focus is on researching the economic essence of accounts receivable, its classification characteristics, as well as approaches to recognition and measurement in the financial reporting system
Keywords: дебіторська заборгованість; підприємство; аудит; фінансовий аналіз; кореляційно-регресійний аналіз; управління; trade receivables; enterprise; audit; financial analysis; correlation and regression analysis; management