Діяльність митних служб самопроголошених державних утворень (на прикладі Державного митного комітету Республіки Абхазія) - Фрадинський, Олександр Анатолійович (Західноукраїнський національний університет, 2013)
Досліджено історичні питання становлення митної справи на теренах Республіки Абхазія, з’ясовано особливості діяльності митної служби в контексті її структури і завдань. Проаналізовано особливості здійснення зовнішньоекономічної діяльності в контексті основних торговельних партнерів і експортно-імпортних товарів та оцінено її фіскальну віддачу.

The historical issues of the formation of customs in the Republic of Abkhazia were investigated, the peculiarities of the customs service's activities in the context of its structure and tasks were clarified. The peculiarities of foreign economic activity in the context of major trading partners and export-import goods were analyzed, and its fiscal return was assessed.
Keywords: митна справа; митна служба; Республіка Абхазія; становлення та розвиток; зовнішньоекономічна діяльність; торговельні партнери; експортно-імпортні операції; фіскальна віддача; customs; customs service; Republic of Abkhazia; formation and development; foreign economic activity; trade partners; export-import operations; fiscal return