Роль журналістських розслідувань в економічній журналістиці: від секретів до заголовків - Закревський, Артем Миколайович; Zakrevskyy, Artem Mykolayovych (Ірпінь, 2024)
Кваліфікаційна робота забезпечує всебічний та детальний розгляд унікальних викликів і можливостей, з якими стикається економічна журналістика України в умовах війни; осмислення критичної ролі, яку відіграє журналістське розслідування у розкритті економічних наслідків війни, досліджуючи вплив на економічну діяльність та оцінюючи стійкість журналістських розслідувань у часи кризи. За результатами дослідження сформульовані висновки реалізованої наукової розвідки, осмислено підготовку українських журналістів до проведення розслідувань в економічній сфері та викладено роль журналістських розслідувань на економічну тематику в процесі повоєнної відбудови та боротьби з корупцією в Україні.

The qualification work provides a comprehensive and detailed consideration of the unique challenges and opportunities faced by economic journalism in Ukraine in wartime conditions; understanding the critical role that investigative journalism plays in uncovering the economic consequences of war, examining the impact on economic activity and assessing the resilience of investigative journalism in times of crisis. Based on the results of the research, the conclusions of the implemented scientific intelligence were formulated, the preparation of Ukrainian journalists for conducting investigations in the economic sphere was elaborated, and the role of journalistic investigations on economic topics in the process of post-war reconstruction and the fight against corruption in Ukraine was outlined.
The role of journalistic investigations in economic journalism: from secrets to headlines
Keywords: боротьба з корупцією; боротьба з корупцією; економічна журналістика; економічна сфера; журналістські компетенції; журналістські розслідування; журналістські розслідування; ініціативи галузевих ЗМК; медіа-інструменти; сталий розвиток; стратегії економічної журналістики; fight against corruption; economic journalism; economic sphere; journalistic competences; journalistic competences; journalistic investigations; initiatives of sectoral ZMK; media tools; post-war reconstruction; sustainable development; strategies of economic journalism