Проблеми і перспективи впровадження екологічних інновацій в бізнесі - Стародуб, Вадим Олегович (Ірпінь, 2026)
У роботі досліджено проблеми та перспективи впровадження екологічних інновацій у бізнесі. Розкрито сутність і роль екоінновацій, узагальнено підходи до оцінки їх ефективності та проаналізовано світовий досвід. На прикладі ТОВ «Кернел-Трейд» оцінено стан екологічних ініціатив, визначено ключові проблеми їх реалізації та запропоновано рекомендації щодо підвищення ефективності впровадження екоінновацій у діяльність підприємства

The paper examines the problems and prospects of implementing environmental innovations in business. The essence and role of eco-innovations, approaches to assessing their effectiveness, and global experience are analyzed. Based on the case of LLC “Kernel-Trade,” the current state of environmental initiatives is assessed, key implementation challenges are identified, and recommendations for improving eco-innovation efficiency are proposed
Keywords: екологічні інновації; екологізація бізнесу; сталий розвиток; зелені технології; екологічний менеджмент; інноваційна діяльність; підприємницька діяльність; екологічна відповідальність бізнесу; енергоефективність; впровадження інновацій; environmental innovations; greening of business; sustainable development; green technologies; environmental management; innovative activity; entrepreneurial activity; environmental responsibility of business; energy efficiency; implementation of innovations