Фінансові механізми забезпечення відновлення економіки України в сучасних умовах - Міністерство фінансів України; Міністерство освіти і науки України; Державний податковий університет (Державний податковий університет, 2026)
До збірника внесено матеріали тез доповідей, представлених на науково-практичній конференції, присвяченій актуальним проблемам фінансової теорії з урахуванням світового досвіду та національних особливостей розвитку. У виданні роз крито теоретико-методологічні засади управління державними фінансами та фінансами суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану, а також окреслено специфіку та перспективні напрями розвитку корпоративних фінансів і сучасної податкової системи України в умовах економічної нестабільності. Особливу увагу приділено трансформаційним процесам у бюджетній сфері в період дії воєнного стану.
Keywords: фінансова теорія; державні фінанси; фінанси суб’єктів господарювання; корпоративні фінанси; податкова система України; бюджетна сфера; воєнний стан; економічна нестабільність; управління фінансами; трансформаційні процеси; financial theory; public finance; business entity finance; corporate finance; tax system of Ukraine; budgetary sphere; martial law; economic instability; financial management; transformation processes