Податки як стимулюючий інструмент в управлінні природоохоронною діяльністю - Цимбалюк, Світлана Ярославівна; Світлана Цимбалюк (АДПСУ, 1999)
В тезі розглядаються питання стимулювання екологічної поведінки підприємств, розглядаються принципи залежності екологічного платежу (податку) від середніх граничних витрат підприємств «забруднювачів» на зменшення забруднення у дуже спрощеному варіанті проблеми навколишнього середовища.
Keywords: екологічний податок; екологічні витрати; екологічна поведінка підприємства; управління природоохоронною діяльністю; хімічна промисловість; контролюючі органи