Державно-приватне партнерство як механізм ефективного управління державною власністю - Гапоненко, Артем Олегович (Ірпінь, 2025)
В роботі • розкрито сутність та ролі державно-приватного партнерство у системі управління державною власністю; • проаналізовано основні підходи до дослідження державно-приватного партнерства на основі вітчизняного та зарубіжного досвіду; • проведено оцінку сучасного стану впровадження державно-приватного партнерство в Україні; • проаналізовано фактори, що впливають на успішність проектів державно-приватного партнерство; • розроблено рекомендації щодо вдосконалення нормативно-правової бази та практик взаємодії держави і приватного сектору • сформульовано висновки.

At work • the essence and roles of public-private partnership in the state property management system are revealed; • the main approaches to the research of public-private partnership based on domestic and foreign experience are analyzed; • an assessment of the current state of public-private partnership implementation in Ukraine was carried out; • factors affecting the success of public-private partnership projects are analyzed; • recommendations for improving the regulatory framework and practices of interaction between the state and the private sector have been developed; • conclusions are formulated.
Keywords: державно-приватне партнерство; методологія; концесія; концесіонер; договір; майно; проект; public-private partnership; methodology; concession; concessionaire; contract; property; project