Фізична реабілітація жінок у різних вікових періодах - Крупеня, Світлана Василівна; Живолович, Світлана Анатоліївна; Світлана Живолович; Світлана Крупеня (Державний податковий університет, 2022)
Традиційно розглядаючи питання щодо особливостей оздоровчої фізичної культури та фізичної реабілітації жінок, досліджують періоди вагітності, після пологовий період. Недостатньо вивчені та розроблені питання особливостей утримання фізичної реабілітації у зрілому та у літньому віці жінки. Специфіка фізіологічних процесів у різні періоди життя жінки супроводжується розвитком суто «жіночих» захворювань, які потребують особливих підходів до відновлення.

Traditionally, considering the issues related to the peculiarities of health-related physical culture and physical rehabilitation of women, the periods of pregnancy and the postpartum period are investigated. The specifics of maintaining physical rehabilitation in mature and elderly women are insufficiently studied and developed. The specificity of physiological processes in different periods of a woman's life is accompanied by the development of purely "female" diseases that require special approaches to recovery.
Keywords: жінки; вікові періоди; реабілітація жінок; women; age periods; rehabilitation of women