Проблеми розслідування кримінальних правопорушень пов’язаних з ухиленням від призову на строкову військову службу та призову за мобілізацією - Фокін, Ярослав Федорович (Університет ДФС України, 2016)
Розглянута проблема розробки криміналістичних рекомендацій, що стосуються розслідування ухилення від призову на строкову військову службу та призову за мобілізацією. Крім цього, розглянуто типові помилки при розслідуванні даних кримінальних правопорушень та розглянуто специфіку взаємодії слідчого з працівниками військкоматів, установ охорони здоров'я та органів дізнання та розглянуто особливості планування початкового етапу розслідування ухилення від призову на строкову військову службу.

The problem of development of forensic recommendations concerning the investigation of evasion from conscription and conscription for mobilization is considered. In addition, the typical errors in the investigation of these criminal offenses are considered and the specifics of the investigator's interaction with employees of military enlistment offices, health care institutions and inquiry bodies are considered and the peculiarities of planning the initial stage of conscription evasion are considered.
Keywords: криміналістичні рекомендації; мобілізація; ухилення від призову; призовник; планування розслідування; forensic recommendations; mobilization; evasion of conscription; conscript; investigation planning