Специфіка процесу податкового консультування: методична, інформаційна та економічна складові - Амелечкіна, Єлизавета Миколаївна (Ірпінь, 2025)
У рамках даної дипломної роботи був проведений комплексний аналіз специфіки процесу податкового консультування з огляду на методичні, інформаційні та економічні аспекти, розробка рекомендацій щодо вдосконалення цих складових для підвищення ефективності надання податкових консультацій. За результатами дослідження сформульовані пропозиції щодо віднесення до принципів нових податкового консультування таких як: принцип індивідуального підходу, принцип націленості на результат та своєчасності та запропоновано оцінку ефективності діяльності податкових консультантів .

In this thesis, a comprehensive analysis of the specifics of the tax consulting process was carried out in terms of methodological, informational and economic aspects, and recommendations were developed to improve these components to increase the efficiency of tax consulting. Based on the results of the study, the author formulates proposals for the inclusion of the following principles of new tax consulting: the principle of individual approach, the principle of result-oriented approach and timeliness, and proposes to evaluate the effectiveness of tax consultants.
Specifics of the tax consulting process: methodological, informational and economic components
Keywords: податкове консультування; консультант з податків і зборів; принцип податкового консультування; tax consulting; tax consultant; principle of tax consulting