Методика вивчення елементів теорії ймовірностей у загальноосвітній школі - Скасків, Тарас Васильович; Skaskiv, Taras Vasyliovych (Ірпінь, 2024)
У роботі проведено аналіз науково-методичної літератури і розглянуто основні задачі комбінаторного змісту, проведено аналіз та опис основних методів розв’язування комбінаторних задач, теорії ймовірностей та математичної статистики. Важливим елементом роботи є наведені приклади задач і розв’язки з детальним поясненням.

The paper analyzes the scientific and methodological literature and considers the main problems of combinatorial content, analysis and description of the main methods of solving combinatorial problems, probability theory and mathematical statistics. An important element of the work is the examples of problems and solutions with a detailed explanation.
Methods of studying the elements of the theory of probabilities in secondary schools
Keywords: комбінаторика; комбінаторне мислення; комбінаторні задачі; перестановки; розміщення; комбінації; ймовірність; математична статистика; combinatorics; combinatorial thinking; combinatorial problems; permutations; placement; combinations; probability; mathematical statistics