Апаратно-програмний фреймворк інтелектуальної системи збору даних з моніторингу GSM-технологій - Ніжегородцев, Владислав Олександрович; Білокопитов, Дмитро Сергійович; Філоненко, Михайло Миколайович; Лаговський, Володимир Вікторович (СНУ імені Володимира Даля, 2024)
Комплексна система спостережень, збору, обробки, систематизації та аналіз даних з мережі пристроїв моніторингу інформації про стан навколишнього середовища дозволяє отримати обґрунтовані рекомендації для прийняття управлінських рішень в різних галузях, таких як промисловість, сільське господарство, військова галузь, охорона здоров'я. Створення мобільних систем збору та передачі даних із їх подальшою обробкою за допомогою методів штучного інтелекту є перспективним напрямом для вирішення таких завдань. Для досягнення цієї мети використовуються сучасні методи та інструменти програмування, методи аналізу даних, а також апаратні можливості сучасних датчиків та мікроконтролерів. Такі системи здатні значно та позитивно вплинути на країну у різних аспектах, а розробка систем збору та систематизації даних з мережевих пристроїв моніторингу дає простір для розвитку супутніх питань які можна порушити, а саме: етичність використання та створення штучного інтелекту, залежність всього людства від технологій, оптимізацію технологій віртуальної реальності.

The complex system of observation, collection, processing, systematization and analysis of data from a net-work of devices for monitoring information about the state of the environment allows you to obtain reasonable recommendations for making management decisions in various industries, such as industry, agriculture, military and healthcare. The creation of mobile data collection and transmission systems with their further processing with the help of artificial intelligence methods is a prom-ising direction for solving such problems. To achieve this goal, modern programming methodsand tools, data analysis methods, as well as hardware capabilities of modern sensors and microcontrollers are used. Such systems can significantly and positively affect the country in various aspects, and the development of systems for collecting and systematizing data from net-work monitoring devices provides space for the development of related questions that can be raised, namely: the ethics of using and creating artificial intelligence, the dependence of all humanity on technology, the optimization of virtual reality technologies.
Keywords: мікроконтролер; моніторинг; програмне забезпечення; датчик; GSM; microcontroller; monitoring; software; sensor