Національні особливості правового регулювання сфери безмитної торгівлі - Хома, Валерій Олександрович; Khoma, Valerii Oleksandrovych (Правові горизонти, 2019)
Дана стаття спрямована на дослідження особливостей національного правового регулювання сфери безмитної торгівлі аналізу поняття режиму безмитної торгівлі, законодавчих особливостей застосування правової термінології щодо порядку реалізації товарів у магазинах безмитної торгівлі, а також запропоновано шляхи удосконалення системи правового регулювання у цій сфері. Автором дослідженні особливості національного правового регулювання сфери безмитної торгівлі аналізу поняття режиму безмитної торгівлі, законодавчих особливостей застосування правової термінології щодо порядку реалізації товарів у магазинах безмитної торгівлі вказують на наявність суперечностей та неузгодженостей у формулюваннях відповідних положень статей Митного кодексу України.

This article aims to study the features of national legal regulation in the field of duty-free trade analysis of the concept of duty-free trade regime, legislative features of the use of legal terminology on the order of sale of goods in duty-free shops, and also suggests ways to improve the system of legal regulation in this area. The author studies peculiarities of national legal regulation of the field of duty-free trade analysis of the concept of duty-free trade regime, legislative peculiarities of application of legal terminology regarding the order of sale of goods in duty-free shops indicate the presence of inconsistencies and inconsistencies in the wording of the relevant provisions of the Articles of the Customs Code of Ukraine.
National Peculiarities Of Law Regulation In The Field Of Duty-Free Trade
Keywords: правове регулювання; правовий режим; безмитна торгівля; магазин безмитної торгівлі; law regulation; law regime; duty-free trade; duty-free shop