Повноваження прокурора в ході досудового розслідування в кримінальному процесі Франції - Луцик, Василь Васильович (Національний університет "Одеська юридична академія", 2017)
У тезі розглянуто повноваження прокурора під час досудового розслідування в кримінальному процесі Франції. Підкреслено, що, хоча основним суб’єктом, відповідальним за проведення досудового розслідування, є слідчий суддя, роль прокурора не обмежується виключно наглядовими функціями. Проаналізовано ключові групи його повноважень, зокрема право безпосередньої участі у проведенні окремих слідчих дій. Висвітлено порядок інформування прокурора про огляд місця злочину, проведення обшуків та інші процесуальні дії відповідно до положень КПК Франції. Окрему увагу приділено праву прокурора бути присутнім під час допиту обвинуваченого та очних ставок, а також процедурі завчасного повідомлення про час їх проведення. Зроблено висновок про вагому роль прокурора у забезпеченні ефективності та законності досудового розслідування.
Keywords: прокурор; досудове розслідування; слідчий суддя; кримінальний процес Франції; слідчі дії; повноваження прокурора; КПК Франції; prosecutor; pre-trial investigation; investigating judge; French criminal procedure; investigative actions; prosecutorial powers; French Code of Criminal Procedure