Діяльність нерезидентів на українському ринку цінних паперів та проблеми її регулювання - Діденко, Людмила Вікторівна; Касянчук, Дар'я Сергіївна (Збірник наукових праць УДФС України, 2018)
У статті проаналізовано сучасний стан діяльності нерезидентів на ринку цінних паперів України. Досліджено вплив діяльності нерезидентів на український ринок цінних паперів через оцінку обсягів торгів. А також виявлено сучасні особливості і проблеми державного регулювання діяльності нерезидентів на фондовому ринку України.

In the article was analyzed the activity of non-residents in the securities market of Ukraine. Was investigated the impact of non-residents' activities on the Ukrainian securities market through the evaluation of volumes of trades, as well as legislative provision of their activities. In this work, statistical methods of research, as well as system and structural analysis are used.
Keywords: нерезиденти; ринок цінних паперів; обсяги торгів на ринку цінних паперів; інвестиційна діяльність; законодавче забезпечення регламентування поведінки на ринку цінних паперів; non-residents; market of securities; volumes of trades on the securities market; investment activity; legislative support; regulation of behavior in the securities market