Правові засади взаємодії органів державної влади і місцевого самоврядування в Україні - Шевченко, Анатолій Євгенійович; Кудін, Сергій Володимирович; Авсєєвич, Владислав Петрович; Сердюк, Іван Вікторович (Vancouver, Canada, 2021)
У статті доведено, що правові засади взаємодії органів держаної влади і місцевого самоврядування у контексті їх часового виміру через здійснення порівняльно-історичних досліджень є важливим інструментом пізнання їх ознак, рис та властивостей. Такі дослідження можуть бути порівняльно-генетичними; спрямованими на визначення якісних або кількісних характеристик властивостей таких напрямів як об’єкту, та пов`язаними із залученням іноземного матеріалу – у такому випадку будуть здійснюватись порівняння в історичній ретроспективі зазначених правових засад в Україні та інших державах.

The article proves that the legal basis of interaction between public authorities and local governments in the context of their temporal dimension through the implementation of comparative historical research is an important tool for understanding their features, traits and properties. Such studies can be comparative genetic; aimed at determining the qualitative or quantitative characteristics of the properties of such areas as the object, and related to the involvement of foreign material - in this case, comparisons will be made in historical retrospect of these legal principles in Ukraine and other countries.
Keywords: Україна; правові засади; органи державної влади; органи місцевого самоврядування; порівняльно-історичні дослідження; Ukraine; legal principles; public authorities; local governments; comparative and historical research