Методика вивчення многокутників у шкільному курсі геометрії - Мельничук, Ганна Сергіївна (Ірпінь, 2026)
У роботі розкрито особливості технології вивчення теми «Многокутники» у шкільному курсі геометрії. Охарактеризовано методи та прийоми формування пізнавальної активності учнів при вивченні многокутників, а також методику вивчення властивостей многокутників та обчислення їх площ. Проаналізовано наявні інтерактивні платформи та цифрові інструменти для вивчення теми «Многокутники». Крім того, розроблено авторську методику проведення уроку по темі «Правильні многокутники та їх властивості».

The paper reveals the features of the technology of studying the topic «Polygons» in the school course of geometry. The methods and techniques of forming students' cognitive activity in studying polygons are characterized, as well as the methodology for studying the properties of polygons and calculating their areas. The available interactive platforms and digital tools for studying the topic «Polygons» are analyzed. In addition, the author's methodology for conducting a lesson on the topic «Regular polygons and their properties» is developed
Keywords: освітній процес; учні; многокутники; курс геометрії; методи; методика вивчення многокутників; educational process; students; polygons; geometry course; methods; methodology for studying polygons